Ragasztóhab
 
A Ragasztóhab B2 poliuretán bázisú, aeroszolos (HFCKW és FCKW mentes), egy komponensű ragasztóhab és hézagtömítő kül-, és beltéri munkákhoz. Alacsony tágulása és kiváló kiadóssága folytán az építőipar szinte minden alapanyagát ragasztja és tömíti, miközben szigeteli is azt. Lerövidíti a munkához szükséges időt: 60 perc után a szigetelés és ragasztás készen áll a következő munkafolyamatra. Kinyomása kézi kiszerelés esetén a mellékelt kinyomócsőrrel, pisztolyos kivitel esetén purhabpisztollyal történik.

Előnyök:
- Könnyű alkalmazás
- alacsony tágulás
- felhordásra kész
- habarcs nélküli ragasztás (1hab=25kg habarcs)
- gyorsan és erősen ragaszt
- kiváló hang-, és hőszigetelő hatás
- következő munkamenet (pl. festés) 1 óra elteltével
- nagy kiadóságú: 8-12 m2 (függ a hőmérséklettől és páratartalomtól)
- rendkívüli tapadás akár nedves, vízszintes és függőleges felületeken, bel-, és kültéren egyaránt
- jó hézagkitöltő tulajdonság

Felületek, alkalmazási terület:
- A felület előnedvesítésével jobb tapadás érhető el.
- Hőszigetelő táblák felragasztására: PIR, PUR, EPS, XPS, PF, ásványi gyapot
- Könnyű falazóelemek ragasztására: pórusbeton, tégla
- Szárazépítészetben: gipszkarton, gipszkötési faforgácslap, rétegelt lemez, ablakkeretek, párkányok redőnydobozok külső szigetelése.
- Épületgépészetben: Csövek szigetelése, áttörések kitöltése.
- További építőanyagok: OSB, fa, parafa, kőzetgyapot, beton, természetes kő, fémfelületek, dekorációs elemek, bitumen alapú fedések, kemény műanyagok
- Nem alkalmazható: PP, PE, Poliamid, Teflon, szilikon felületeken
- Nem UV álló, vízálló (nem alkalmazható víznyomás esetén)

Alkalmazás, felhasználás:
Gipszkarton paneleknél: Takarja le a határos területek felületét óvva a kifújt ragasztóanyagtól. A felület legyen tiszta pormentes és zsírmentes, de nedvesített. Válassza le a felületről a laza és könnyen eltávolítható anyagokat használat előtt /pl. régi purhab ill. szigetelő anyagok/. A flakont adagoló csőrt, vagy a pisztolyt lefelé tartsa 1-2 cm-re a felülettől, majd húzzon kb. 2 cm átmérőjű ragasztócsíkot a panel széleire, kb. 3cm-es oldaltávolságot tartva, majd középre cikk-cakkban, úgy hogy a ragasztó a felület min 40%-át befedje ragasztáskor. A kezdeti kifújástól számítva 4-5 perc múlva végre kell hajtani a falhoz, vagy az egymáshoz rögzítést: illessze a munkadarabot (pl. polisztirol lap, vagy gipszkarton) egymáshoz, finoman nyomja pl. a falfelülethez, és állítsa be szintező segítségével. A munkadarab max. 8 percig még igazítható. Nagy páratartalom

és hőmérséklet mellett az igazíthatóság ideje lerövidül. Üregek és hézagok is kitölthetők a ragasztó habbal (a ragasztó a kötés közben megduzzad). 60 perc elteltével vakolható vagy festhető.
Szigetelő tábláknál:
Ha a szigetelő anyag vastagsága több mint 15 cm, akkor mechanikai rögzítés is szükséges. Ne használja szeles időben. A panel alsó és felső szélétől 3 cm-re húzzon végig egy max. 2 cm vastag csíkot, a panel vastagságától függően, középre keresztben is egy csíkot (fektetett H betű). 5 perc elteltével illessze a táblát a falhoz és finoman nyomja a felülethez egy percen keresztül. A panel még 8 percig igazítható, 1 óra után vakolható, festhető. A köztes területek kitölthetők US Ragasztóhabbal. A megkötött anyag csiszolható és késsel vágható.

Válaszfalak ragasztása, habbeton és egyéb könnyűfalazó anyagokból:
Csak nem tartó falazatokhoz használható. A ragasztott felületeknek tisztának és pormentesnek kell Lennie. Vigyen fel a felületre két csík US Ragasztóhabot. A ragasztás azonnal elvégezhető. A réseket töltse ki US Ragasztó habbal.

A termék alkalmazhatósága tűzvédelmi szempontok szerint tervezői feladat, felelős műszaki ellenőr és műszaki vezető felelőssége a termék beépíthetőségének vizsgálata. Az US Ragasztóhab csupán egy ragasztási segítség a szigetelőlemezek rögzítéséhez. A ragasztás végső kötőereje a vakolat kavicsai és szemcséi (stb) préselési nyomásának

 

ghift © 2014 / head soft